vrijdag 31 mei 2013

Stóm


Stomme computer…. Doet niet wat ik wil….. Kan nu het netwerk weer niet vinden (zucht).

Stóm weer. Elke keer dat ik een zonnestraaltje zie, sleep ik het tuinstoelkussen naar buiten incl. bakkie thee en zonnebril want elk zonnig minuutje is meegenomen. Twee hele minuten genieten en hij verdwijnt weer achter de grote grijze dikke wolken, mij bibberend en naar binnenvluchtend achterlatend om me te koesteren in de warmte van het huis…. Maar ik klaag niet hoor! Net als heel Europa voel ik me zeer vereerd om dit fenomeen - dat het in 30 jaar niet zo een slechte lente is geweest en dat we honderden uren zon hebben gemist deze maand – te mogen meebeleven. Maar eh, één keer in een mensenleven is wel voldoende, oké!

Ondertussen duik ik weer in mijn Duitse leesboek met de opwekkende titel; Ieder sterft voor zich alleen. Een titel dat je aan het denken zet. Net als de inhoud trouwens, gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de situatie in Duitsland zelf tijdens de 2e Wereldoorlog. Geschreven door een schrijver die zeer zeker niet op het lijstje van favoriete schrijvers van de Führer stond. Waarschijnlijk iets te feitelijk……  En voor deze Nederlandse boekenwurm in zo een stijl geschreven dat het af en toe een heuse Herausforderung is om me hier doorheen te graven, maar het verhaal stimuleert me om door te graven…. En weet je wat nou het stomme is; ik heb nog niets gelezen over de weersomstandigheden in die tijd. Wedde dat die mensen er alles voor overhadden om vrij en zorgeloos door de regen te banjeren en de kou te trotseren? Waarschijnlijk zeer weinigen werden depressief door te weinig zon.

Toch hebben we op z’n tijd allemaal wel een beetje warmte en licht nodig en daarom ben ik vandaag een kerk ingewandeld om een kaarsje aan te steken. Eentje voor een speciaal iemand en eentje voor iedereen die het gewoon even nodig heeft…. (Ook al vind je het misschien stom….).